De coöperaties AGRIAL, EXELIENCE, TERRE DE LIN en ondernemingen BRYGO en LINEO ontvingen op de Lin’Ovation beurs de onderscheiding van “master linen seed maker”. Om in aanmerking te komen voor dit diploma als garantie voor zaden met een hoog potentieel, moet een vestiging aan veel voorwaarden voldoen. Ze omvatten zowel de monitoring en het toezicht op multiplicatorboeren als het proces van het sorteren en coaten van zaden. In 2022 is speciale aandacht besteed aan de gezondheidstoestand van de zaden.

De inrichtingen werden onderscheiden dankzij de volgende acties: training van de teams in gezondheidsanalyses, ontwerp van een traceerbaarheidsinstrument voor de productiestappen, studie naar zaadfilmcoatings zonder microplastic, zaadmicroreinigingsproces, gewasplaten en verbetering van de monitoring van multiplicatorboeren.

Traduire » Translate »
Wil je de nieuwsbrieven lezen in de toekomst?
We respecteren uw privacy!
Indien u reeds onze nieuwsbrief ontving,
krijgt u geen verder bericht.