De European Seed Growers Group(ESGG) is een vereniging die de zaadvermeerderaars uit verschillende Europese landen samenbrengt. Sinds 2021 is Luc Jacquet de voorzitter; een landbouwer-vermeerderaar in het département Yonne (Fr): “Alle Europese landen worden geconfronteerd met bedreigingen die op lange termijn kunnen leiden tot het stopzetten van veel zaadproducties in Europa als er geen passende en praktische oplossingen worden gevonden.

Ja, deze strategische en essentiële sector voor Franse en Europese zaadproducties wordt bedreigd door beslissingen en bureaucratische processen ontkoppeld van de realiteit op het terrein                                                                                                          De landbouwtransitie kan ondanks gezond verstand niet worden gerealiseerd. Het  zaad is de basis van onze voeding.  De technische impasses bij het beheer van onkruid of insecten nemen toe, met name om voldoende peulvruchten te produceren (veldbonen ,erwten ,alfalfa, rode klaver, enz.) die zo belangrijk zijn voor onze bodems en de eiwitonafhankelijkheid van onze boerderijen!

👉 De toolbox die zaadvermeerderaars en landbouwers ter beschikking hebben moet breed zijn en moet gebruik maken van genetica, agronomische praktijken, oplossingen voor biocontrole, fytosanitaire producten..enz.  Uiteindelijk staat de zaadsoevereiniteit van Europa op het spel! »
 
 
#ESGG #agriculture #Ceuxquifontlasemence FNAMS Luc Jacquet ANAMSO – ASSOCIATION NATIONALE DES AGRICULTEURS MULTIPLICATEURS DE SEMENCES OLEAGINEUSES
Traduire » Translate »
Wil je de nieuwsbrieven lezen in de toekomst?
We respecteren uw privacy!
Indien u reeds onze nieuwsbrief ontving,
krijgt u geen verder bericht.